Ismeretlen magyar cég jelentkezett be egy spanyol vonatgyártóért

2023. november 16. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar cég környékezte meg a Talgo vonatgyártó vállalatot – írja a Reuters. Az ismeretlen magyar üzleti csoport előzetes nyilvános ajánlatot tett a spanyol cég összes részvényének megvásárlására.

A magyar csoport részvényenként 5 eurót ajánlott – közölte a Talgo a tőzsdefelügyelethez benyújtott jelentésében. Ez 28 százalékos prémiumot jelent a szerdai záróértékhez képest, amely alapján a vállalat részvényeinek piaci értéke elérte a 495 millió eurót.

A Talgo részvényei szerdán 2,8 százalékos pluszban zártak, a bejelentést követően azonban a spanyol hatóságok csütörtök reggel felfüggesztették a vállalat részvényeinek kereskedését. Egy óra múlva, amikor újraindulhatott a kereskedés, a Talgo részvényei 15,8 százalékkal 4,53 euróra emelkedtek.

A Talgo vezérigazgatója közölte, hogy tudomása szerint „a befektető nem hozott döntést az esetleges nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban, és az sem biztos, hogy folytatja a műveletet”. A spanyol vállalat szóvivője pedig leszögezte, hogy nem fogják megnevezni a potenciális vevőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!