Rekordnyereséget ért el az OTP, de a Mol sem panaszkodhat

2023. november 10. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordnyereséget ért el az OTP a harmadik negyedévben, köszönhetően a 778,5 milliárdos adózott eredménynek, írja az MTI. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett jelentés alapján az OTP-csoport 307,573 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért a harmadik negyedévben, ami az előző negyedévit 8 százalékkal, az egy évvel korábbit pedig 63 százalékkal haladja meg.

A rekordnyereséghez nagyban hozzájárult az OTP leányvállalatainak teljesítménye. Valamennyi külföldi leánybank nyereséges volt, a kilenchavi korrigált profit-hozzájárulásuk aránya elérte a 66 százalékot, ami 24 százalékpontos emelkedést jelent éves alapon.

A kormányzati elvonások ellenére a Molnak is jól ment: a Mol-csoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) az idei első három negyedévben elérte a 744,2 milliárd forintot (2,1 milliárd dollár) az előző évi 1335,1 milliárd forint után (3,627 milliárd dollár), így a társaság 2,8 milliárd dollárra emelte az éves EBITDA-iránymutatását a korábbi 2,5 milliárd dollárról.

A vállalat közleménye szerint a július és szeptember közötti időszakban a fogyasztói szolgáltatások erős eredménye ellensúlyozta az üzleti környezet normalizálódását és a kutatás-termelést és a feldolgozás és kereskedelmet érintő erőteljes szabályozói intézkedéseket. Utóbbiak az EBITDA mintegy felét tették, beleértve a január 1-től visszamenőlegesen bevezetett új szén-dioxid-adót – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!