Mészáros gigabankja üzemelteti az uniós forrásokat szétosztó MFB-pontokat

2023. november 7. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az MBH Bank konzorciuma nyerte az uniós források kihelyezésére szolgáló MFB Pont Plusz hálózat üzemeltetését – számolt be erről a bank közleményében. Az MBH Bank ajánlattevőként sikeresen vett részt az „MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítása” elnevezésű európai uniós nyílt közbeszerzési eljárásban, és elnyerte a jogot a közvetítői feladatok folytatására, a Gránit Bankkal közös konzorciumban.

Azt is tudatták, hogy előző ciklusban (2014–2020) közel 550 milliárd forintot folyósított az MBH Bank, illetve a csoport korábbi tagbankjai a vállalkozások fellendítésére az MFB-pontokon.

A vállalkozások és magánszemélyek 2016-tól igényelhették a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által nyújtott hiteleket, amelyeket – többek között – technológiai fejlesztésre, innovációs célokra, foglalkoztatássegítésre vagy korszerűsítésre használhattak fel. Az önálló, teljes összegében visszatérítendő forrásokat kínáló hitelprogramok egységesen, a teljes futamidőre vetítve garantáltan kamatmentesen, míg a vissza nem térítendő támogatást is tartalmazó kombinált konstrukciók hitelrésze 1-2 százalékos kamat mellett volt elérhető.

Az MBH Bank ajánlattevőként sikeresen vett részt az „MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítása” elnevezésű európai uniós nyílt közbeszerzési eljárásban, és elnyerte a jogot a közvetítői feladatok folytatására, a Gránit Bankkal közös konzorciumban. A 2021–2027-es ciklusban így a két hitelintézet üzemeltetheti az MFB Pont Plusz vállalati hálózatot, ahol az európai uniós fejlesztési programokban elérhető forrásokat igényelhetik a vállalkozások.

Illés Zoltán, az MBH Bank mikro- és kisvállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy abank rendelkezik a legnagyobb hazai fiókhálózattal, valamint az ország legnagyobb MFB Pont hálózatával is. Az emelkedő kamatkörnyezetben a korábbinál is magasabb arányban keresték az ügyfelek a kamatmentes hitellehetőségeket. Továbbra is céljuk, hogy kiemelt figyelemmel segítsük ezt a vállalkozói szegmenst.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!