150 vendégmunkást szállásoltak el Berettyóújfaluban, hetvenen egy normális fűtés nélküli kollégiumban laknak

2023. október 28. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 150, nagyrészt indiai vendégmunkás költözött az utóbbi időben berettyóújfalui szállásokra – írja az RTL. A polgármester azt mondja: neki nem szóltak előre a vendégmunkások érkezéséről. Ők nem tudják megtiltani, hogy ilyen történjen, a hatóságok legfeljebb ellenőrizni tudják a munkásszállásokat. Ő mindenesetre azt szeretné, ha a településre csak olyan vendégmunkások érkeznének, akik ott is dolgoznak.

Ez most nincs így: az ott élő vendégmunkások a debreceni BMW-gyár építésén dolgoznak. Egyikük azt mondta: hajnali ötkor kelnek, hatra jön értük a busz, ami az építkezésre viszi őket. Napközben ott dolgoznak és csak este hétre érnek vissza.

70 vendégmunkást a több mint tíz éve bezárt Berettyóújfalui kollégiumban szállásoltak el, ahol emeletes ágyakon alszanak, és rendes fűtés sincs, ezért elektromos fűtőtestekkel próbálnak meg meleget csinálni. Az őket koordináló egyik férfi szerint itt csak ideiglenesen vannak ott, nemsokára konténerházakba költöztetik át őket. 80 vendégmunkás egy helyi üdülő apartmanjaiban alszik.

A vendégmunkásokat közvetítő egyik cég az RTL-nek azt mondta: nem feltétlenül olcsóbb vendégmunkásokat alkalmazni, mint magyarokat, inkább a megbízhatóság miatt dolgoznak velük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!