Két kiló gyümölcsbefőttre, egy kiló gyertyára és hat tekercs vécépapírra van szükségünk havonta a kormány szerint

2023. október 27. – 13:41

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült a Gazdaságfejlesztési Minisztérium útmutatója, amely az úgynevezett „Védelemgazdasági követelménytámasztó- és tervezőtáblázat” kitöltésében segíti az érintett állami szerveket. A kormány honlapján közzétett dokumentumból az is kiderül, mennyi egy magyar havi fejadagja békeidőben: 3 kiló hús és 2 kiló gyümölcsbefőtt mellett 1 kiló gyertyára van szükségünk a számítás szerint – vette észre az Economx.

A kormány a következő fél évben szeretne felkészülni a legrosszabb helyzetekre: a védelmi és biztonsági erők tevékenységének összehangolásával próbálja fejleszteni az gazdaság ellenálló-képességét egy esetleges katasztrófahelyzetben. A friss terv bemutatja az egyes feladatköröket és felelősöket, valamint a feladatok ütemtervét. több szerv is érintett a nemzetgazdaság felkészítésében: többek között a Magyar Honvédség, a nemzetbiztonsági szolgálatok, belgazdaságért felelős miniszter hivatala, az ágazati miniszterek és különböző területi szervezetek.

Az ő feladatuk kitölteni egy öt blokkból álló védelemgazdasági követelménytámasztó- és tervezőtáblázatot, amely annak a Védelemgazdasági alaptervnek az alapjául fog szolgálni, ami 2024. júniusában a kormány elé kerül.

A táblázat lényege, hogy minden szervezet elmondja, milyen szolgáltatásokra és termékekre lenne szükség békeidőben és válsághelyzetben, majd ezt összesíti a kormány – ebből pedig az is kijön, mennyi egy magyar lakos fejadagja békeidőben.

A táblázat szerint békeidőben 3 kiló hús, 9 kiló kenyér, 2 kiló gyümölcsbefőtt és fél kiló cukor egy magyar havi fejadagja.

A táblázat alapján 1 kiló gyertya és 6 tekercs vécépapírra van szüksége a lakosoknak egy hónapra, ami azt is jelenti, hogy egy vécépapírnak öt napig kellene kitartani.

Táblázat a fejadagokról a Gazdaságfejlesztési Minisztérium dokumentumában – Forrás: kormany.hu
Táblázat a fejadagokról a Gazdaságfejlesztési Minisztérium dokumentumában – Forrás: kormany.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!