Felszámolás alá kerülhet Orbán apjának volt cége

2023. október 26. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen visszaestek Orbán Viktor apja volt cégének, a volt Nehéz Kő, most FuvarozNAK Kft.-nek az eredményei, a cég legfrissebb éves beszámolója alapján az Mfor.hu azt írja, a társaság jövője is kérdéses. Orbán Győző még 2021-ben szállt ki a cégből, a lap az adózási szabályok alapján 800 millió forint körülire becsüli az összeget, amit kaphatott érte.

A cég élére az Orbán család bizalmi emberének tartott Bihari Lajos került, aki FuvarozNAK Kft.-re nevezte át a társaságot. A korábban jól menő cég a lap szerint soha nem látott mértékű veszteséget produkált: 2021-ben mínusz 197 millió, 2022-ben mínusz 66,4 millióval zárta az évet a FuvarozNAK Kft.

A cég beszámolójának mellékletében a lap szerint az áll, hogy „(...) mivel az elmúlt években a nyereséges működést nem tudta fenntartani és ez a jövőben sem látszik reálisnak, így a vállalkozás folytatásának elve sérül, a tovább működéshez biztosított fedezet nem biztosított, akár felszámolásra is sor kerülhet”.

Korábban a Telexen is írtunk a Nehéz Kőről, amit 2008-ban alapított a miniszterelnök édesapja. A cég egyetlen tulajdonosa Orbán Győző volt. A cég

  • 2010-ben 463,7 millió forint árbevételt könyvelt el;
  • 2015-ben 1,68 milliárdot;
  • 2019-ben 2,95 milliárdot.

A Nehéz Kő 750 millió forintért cserélt gazdát, az új vevő, a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. átnevezte a társaságot FuvarozNAK Kft.-re. A NAKK a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó MKB Banktól kapott hitelt a vásárláshoz. A NAKK alapítója Orbán Áron, a miniszterelnök testvére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!