277 milliót kapott gombatermesztő üzemre egy csákvári KDNP-s képviselő, 2 éve csúszik a beruházás

2023. szeptember 25. – 08:52

277 milliót kapott gombatermesztő üzemre egy csákvári KDNP-s képviselő, 2 éve csúszik a beruházás
A félbehagyott üzemcsarnok – Fotó: Hadházy Ákos / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Gombatermesztő üzem építésébe kezdett még 2020-ban Zolnai Sándor, KDNP-s csákvári önkormányzati képviselő, az összesen 277 millió forint uniós támogatásból épülő beruházás során viszont két és fél év alatt még a csarnok felhúzásáig sem jutottak el, írja a 24.hu. Zolnai Sándornak januárig kellene elszámolnia az összeggel, de a lapnak azt mondta, elszámolási vitája akadt a kivitelezővel, ezért állt le az építkezés.

Zolnai Sándor személyesen mutatta meg az építkezés helyszínét a 24.hu-nak, de részleteket nem mondott az elszámolási vitáról, egy folyamatban lévő polgári peres eljárásra hivatkozva. Azt nyilatkozta, hogy a kivitelezési szerződésben rögzített feltételek szerint a támogatás terhére, illetve a saját vagyonából előleget fizetett a kivitelezőnek. Azt mondta, hogy ennek összege sem szerinte, sem az eljárás során elkészült igazságügyi szakértői vélemény szerint nincs összhangban a projekt mai készültségi fokával.

A 24.hu kitér arra, hogy Zolnai Sándor Csákváron nemcsak képviselő, de az önkormányzat pénzügyi és jogi bizottságának az elnöke is. 2020 szeptemberében a képviselő-testület egy rendeletmódosítással átminősítette Zolnai 1,4 hektáros külterületi ingatlanját, amelyen később az építkezés elkezdődött, írja a lap.

Az ingatlan korábban mezőgazdasági művelési övezetbe tartozott, de 2020 szeptemberétől a környező ingatlanok közül egyedüliként mezőgazdasági üzemi területté minősítette át az önkormányzat, majd ezen belül is új alkategóriát hoztak létre, hogy az építési tervben foglaltak megfeleljenek a helyi építési szabályzatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!