Szállodai szervizdíj bevezetését kéri a kormánytól a szállodák szövetsége

2023. szeptember 17. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége konkrét kéréssel fordult a kormány felé: a terv szerint 2-4 százalékos szállodai szervizdíj bevezetését kérték, mondta el Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a VG podcastjában.

Az éttermi 10-15 százalékos szervizdíjnál kisebb, 2-4 százalékos szállodai szervizdíjból a szállodai dolgozók teljes körét tudnák forgalom arányosan többletjövedelemhez juttatni, mondta Flesch. Ez segíthetne a munkaerőhiányos helyzetben, a dolgozókat motiválná, az ágazatot elhagyó munkaerőt pedig segítene visszacsábítani, tette hozzá az elnök.

A szállodaszövettség a szállodai szervizdíjért már évekkel korábban is lobbizott, most azonban eggyel előrébb léptek a kérdésben.

Flesch arról beszélt, hogy Budapest turizmusa szárnyal, de a magas költségek miatt az üzemi eredmény kisebb, mint a járványt megelőző években volt. A főváros turizmusának 90 százalékát külföldiek adják, ehhez a vendégkörhöz igazítanák az áremelést is. A belföldi vendégek esetében azonban Flesch szerint

„elérkeztünk egy olyan határra, ahol nehéz többet fizettetni a magyar vendéggel”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől