Magyar tulajdonosa lett a Használtautó.hu-nak és a Jófogásnak

2023. szeptember 14. – 18:15

Másolás

Vágólapra másolva

Összehangolt felvásárlás eredményeként az Ingatlan.com Zrt. és az Extreme Digital korábbi alapítói megvásárolták a norvég anyacégtől a Használtautó.hu és a Jófogás oldalakat, amelyek magyar tulajdonba kerültek – adta hírül az Ingatlan.com, vagyis a vevő.

A felvásárlással egy olyan magyar online cégcsoport jön létre, amely képes felvenni a versenyt a hazai piacon egyre aktívabb régiós, tengerentúli és távol-keleti szereplőkkel is.

„A legjelentősebb apróhirdetési portálok csak nagyon ritkán cserélnek gazdát, és ráadásul a legtöbbször multik veszik meg a magyar alapítóktól, ezért az, hogy most újból magyar kézbe került ez a két hatalmas portál, történelmi pillanatnak számít. Ezekért a népszerű online piacterekért ugyanis számos multinacionális óriáscéggel voltunk versenyben”

– kommentálta a felvásárlást Mészáros Dávid, az Ingatlan.com Zrt. alapító tulajdonosa.

A közleményből az is kiderült, hogy a használt autós portál Keleti József, az ingatlan.com vezérigazgatójának irányítása alatt működik majd. A Jófogás és az eMAG-cégcsoportból idén nyáron kivált Vatera.hu piacterek fejlesztését és bővülését Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, az Extreme Digital alapítói irányítják.

A felvásárlók azt is tudatták, hogy a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram államilag támogatott, kedvező kamatozású hitelét is igénybe vették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!