1,1 milliárd forintot rakott zsebre Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

2023. szeptember 10. – 09:02

Másolás

Vágólapra másolva

Sikeres évet zárt Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös vállalata, írja az RTL a mérlegadatok alapján. A beszámolók szerint a TWN nevű bulvároldalt kiadó cég 1,56 milliárd forintos árbevételt ért el, a két tulajdonos pedig 1,1 milliárd forintot vett fel ebből osztalékként.

A Top News Hungary Kft. mérlegadatai alapján az 1,56 milliárdos árbevétel 100 százalékban a cég főtevékenységéből származott, azaz világháló-szolgáltatásból. Ebben az ágazatban egészen extrém eredménynek számít a 85 százalékos profitráta, általában 10-20 százalék körüli nyereség szokott a jellemző lenni.

A vállalat működteti a TWN (Top World News) nevű bulvároldalt, amelynek látogatottsága jelentősen elmarad a vezető portálokétól: augusztusban a Gemius adatai szerint nagyjából 10–100 ezer közötti látogatója volt a lapnak naponta. Ugyanez tavaly augusztusban 3500–45 ezer között volt. Ehhez képest egy nagyobb site kb. 200 ezer – 1 millió látogatót hoz naponta. Az a beszámolóból nem derül ki, hogy kizárólag ebből az oldalból származott-e a bevétel.

A két tulajdonos, Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata végül 1,1 milliárd forintot rakott zsebre a bevételből. 2021-ben hasonló nagyságrendű bevétel és nyereség keletkezett a cégnél, akkor 1,56 milliárd forint volt az árbevétel és 1,33 milliárd forintot vett fel a két tulajdonos.

Mint a Direkt36 idei cikkében írta, a TWN-en rendszeresen jelennek meg kormányzati és kormányközeli hirdetések. A 2018-ban alakult cég mellett Sarka és Rogán-Gaál más cégekből is vett ki hasznot, 125 milliót az egyik cégükből, 14 milliót egy másikból, a Nakama & Partners Kft.-ből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!