Nagy Márton Kínába megy, a Huawei és a Bank of China képviselőivel is tárgyal

2023. július 5. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Kínába utazik Nagy Márton a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) delegációjával, hogy „a magyar gazdaság szempontjából kiemelt kormányzati és gazdasági szervezetekhez látogasson”. Kínai útja során a gazdaságfejlesztési miniszter többek közt találkozni fog a kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tisztviselőivel, a Kínai Fejlesztési Bank, a Bank of China, a Kínai Export-Import Bank, valamint a Huawei képviselőivel, írja az MTI.

A GFM szerdai közleményében Nagy Márton kiemelte, hogy „Kína a világ egyik legjelentősebb gazdasága, rendkívüli fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, technológiai világnagyhatalommá vált, a jüan és a kínai befektetések világgazdasági szerepe egyre meghatározóbb. Egyre több jelentős kínai beruházás érkezik hazánkba, így már az FDI-állomány 3 százaléka köthető Kínához.”

A kínai látogatásról a miniszter közölte, hogy szerinte ahhoz, hogy Magyarország „a jövőben is fenn tudja tartani a dinamikus gazdasági növekedést, új beruházásokra van szükség”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!