A szerencsejáték-függőkre fordított pénzt inkább átirányítják a rezsivédelmi alapba

2023. június 19. – 22:59

Másolás

Vágólapra másolva

A játékkaszinók és online kaszinók játékadójának 3 százalékát eddig játékosvédelmi vagy karitatív célokra kellett fordítani, de a kormány hétfőn este megjelent rendelete értelmében ezt a pénzt a rezsivédelmi alapba csoportosítják át – derül ki a hétfőn este megjelent Magyar Közlönyből.

A rendelet ezúttal is a veszélyhelyzetre hivatkozik, amely az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus miatt van érvényben. A jogszabály szövege szerint nem kell alkalmazni a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 35. paragrafusának 4. bekezdését.

Ez azt mondja ki, hogy „a játékkaszinók és online kaszinók játékadójának 3%-át játékosvédelmi vagy karitatív célra kell fordítani.” Játékosvédelem alatt a játékosok által 0–24 órában ingyenesen hívható telefonos ügyfélszolgálatot (zöld szám) értik, ide tartozik a tájékoztatás a játékosok számára elérhető közösségi ellátásokról szóló figyelemfelhívó tájékoztatás, valamint a szerencsejátékkal kapcsolatos, esetleges káros mentális, pszichikai vagy szociális hatások megelőzése, kezelése.

A rendelet szövege szerint az eddig erre szánt pénzt a rezsivédelmi alap egyéb bevételeihez csoportosítják át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!