K-Monitor: Veszteséges lett a tavaly államosított Nemzeti Sport, a veszteséget közpénzből fedezték

2023. június 3. – 22:04

Másolás

Vágólapra másolva

Államosították, mégis veszteséges lett a Nemzeti Sport a cég első, nem teljes évében – írja a K-Monitor.

Tavaly a magyar állam megvásárolta a Nemzeti Sportot a NER Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványának (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworks-től. A híradások szerint három milliárd forint ellenében került a kiadói jogok kezelésével megbízott N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-hez. Az indoklás szerint „értékmegőrzés” és „a napilap közszolgálati feladatainak ellátásának biztosítása” miatt volt fontos a vásárlás. A cél az volt, hogy a 120 éves sportlap a jövőben is nyomtatott és online formában jelenjen meg.

A K-Monitor beszámolója szerint első nem teljes évében az állami tulajdonú N.S. Média és Vagyonkezelő beszámolójában 3,8 milliárdos mérlegfőösszeget tüntetett fel, ebből közel egy milliárd forint a „brandérték”. A cég 762,5 milliós nettó árbevétellel minimálisan veszteséges lett, 1,3 millió forint mínuszban zárt.

A veszteséget az alapító által a cégbe tett 875 millió forintos közpénzből fedezték. A céggel az állam nem vett ingatlant, vagy nagyobb értékű tárgyi eszközöket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!