Mégsem eladó áron alul a sávolyi MotoGP-pálya

2023. május 26. – 11:56

Mégsem eladó áron alul a sávolyi MotoGP-pálya
Fotó: VargaA / Wikipedia – CC BY-SA 4.0

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés

Jaczó Dániel, a Sávoly Termálcentrum Kft. jogi képviselője időközben a 24.hu-nak jelezte, hogy kérésükre a Fővárosi Törvényszék a pályázat felfüggesztéséről rendelkezett. A Sávoly Termálcentrum Kft., az első ranghelyi hitelező arra hivatkozott, hogy a pályázati felhívásban szereplő 470 millió forintnál jóval többet ér a 200 hektáros terület, nem járulnak hozzá az áron aluli értékesítéshez.

Korábban írtuk

Közel 200 hektáros területet hirdetett eladásra 470 millió forintos minimáláron a felszámoló Cég-Controll Kft. Sávoly belterületén, a nyilvános pályázati felhívás szerint négyzetméterenként 240 forintért kínálják a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft. ingatlanát, írja a 24.hu.

Az M7-es autópályától 2,5 kilométerre és a horvát határtól 50 kilométerre fekvő ingatlan lett volna a MotoGP magyar nagydíj helyszíne, de mostanra benőtte gaz, a pályázat szerint rekultivációra alkalmatlan.

A Balatonringet terheli:

  • 9,7 millió euró (frissítés: itt korábban forint szerepelt, ezt korrigáltuk) erejéig zálogjog a Sávoly Termálcentrum Kft.,
  • 393 millió forint zálogjog a Share Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft.,
  • 154,5 millió forint és járulékai erejéig végrehajtási jog a NAV,
  • 292,6 millió forint és járulékai erejéig jelzálogjog a marcali önkormányzat javára.

A feltételekről annyit tudni, hogy a felszámoló a pályázati ajánlatokat a vételár nagysága és a fizetési feltételek alapján bírálja el.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!