Eltűnik a hegycsúcs, nem használhatja tovább logóját a Toblerone

2023. március 4. – 12:57

Eltűnik a hegycsúcs, nem használhatja tovább logóját a Toblerone
Fotó: Robin Marchant / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan eltűnik a Matterhorn hegycsúcs képe a Toblerone csokik csomagolásáról. A márka amerikai tulajdonosa a termelés egy részét Svájcon kívülre helyezi át, így a svájci törvények alapján kénytelen változtatni a jól ismert logón – írja a Bloomberg.

A tervek szerint a Mondelez Szlovákiába helyezi át a csokoládé gyártásának egy részét. Ezért megváltoztatja a csomagolást is, hogy az a híres Matterhorn helyett egy általánosabb hegycsúcsot ábrázoljon.

„Az újratervezett csomagolás egy modernizált és áramvonalas hegylogót vezet be, ami igazodik a geometriai és háromszög alakú esztétikához” – mondta a Mondelez szóvivője. Sőt, ezentúl nem az a felirat szerepel majd a csomagoláson, hogy „Svájcból”, hanem annyi, hogy „Svájcban alapított”.

Egy 2017-ben elfogadott svájci törvény előírja, hogy a svájci nemzeti szimbólumokat használó vagy svájci gyártásúnak minősített élelmiszerek alapanyagának legalább 80 százaléka Svájcból kell hogy származzon, a tej és tejtermékek esetében pedig 100 százalék ez az arány. Kivételt képeznek a Svájcban nem megtalálható alapanyagok, például a kakaó. Azt is előírják, hogy a svájci gyártású termék előállításához szükséges alapvető munkákat szintén az országban kell elvégezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!