Sikerült végre megegyezni a milliárdos Aldi-örökösöknek

2023. január 31. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Véget ért végre Németország talán legrégebb óta futó családi viszálya, írja a Bloomberg: megegyeztek az Aldi áruházlánc, vagyis az azt egykor tulajdonló Theo Albrecht örökösei. Az az eredmény született, hogy az Aldi Nord csoportot egyetlen holdingalapítvány alá szervezik, amelyben egyenlő részesedése lesz Theo fiának, Theo Jr. Albrechtnek, és az elhunyt cégalapító testvérének, Berthold Albrechtnek.

A megállapodás hosszú vitának vet véget, amely során az egykor titoktartásukról híres Albrechtek nyíltan estek egymásnak az örökség elosztása miatt.

Az Aldi Nord, amelyet három tröszt irányít, a szupermarketlánc északi ága, amely akkor jött létre, amikor Theo és Karl Albrecht átvették szüleik élelmiszerboltját a második világháború után. A testvérpár 1960-ban összeveszett azon, hogy árusítsanak-e cigarettát, szétválasztották az áruházláncot, és létrehozták az Aldi Nordot és az Aldi Südöt. A két ágnak összesen több mint 10 ezer üzlete van, mind Németországban, mind a nemzetközi piacokon. A család Theo felöli oldala a Trader Joe's-t is birtokolja, amelyet 1979-ben vásárolt meg.

Az egymással vitatkozó család az Aldi Nordban és a Trader Joe's-ban való részesedése révén nagyjából 18 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, ami a világ egyik legnagyobb vagyonnal bíró dinasztiájává teszi őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!