Hogyan építhető le Magyarország orosz energiafüggősége?

2023. január 24. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Mik a nukleáris energia perspektívái Paks II.-vel? Hogyan hatnak egymásra a nemzetközi és hazai árképzési beavatkozások? Mekkora energiamegtakarítás érhető el a lakásállomány korszerűsítésével, és ehhez milyen hitelek, állami támogatások szükségesek? – ilyen kérdésekre keresik a választ a CEU Határtalan tudás című eseménysorozatának mai előadói. Kövesse 16 órától élőben itt a Telexen!

A téli gázszámla megérkezésével hirtelen kézzelfoghatóvá vált az energiaválság.
A lakossági energiafogyasztás több európai országban jelentősen csökkent az árnövekedések hatására. Ez a helyzet nemcsak a lakosságot hozza nehéz helyzetbe, hanem a döntéshozókat is, akiken egyre nagyobb a nyomás, hogy növeljék a zöld energia arányát. Ezekről a problémákról és a megoldási lehetőségekről szól a CEU és a CEU Demokrácia Intézet Határtalan Tudás sorozatának következő beszélgetése.

Az esemény előadói:

  • Holoda Attila energiapolitikai szakértő, korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkár;
  • Ürge-Vorsatz Diána, a CEU oktatója, a Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke; és
  • Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének oktatója, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős korábbi államtitkár.

A 18 órakor kezdődő előadások online közvetítése itt követhető:

A sorozat korábbi előadásai ide kattintva visszanézhetők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!