Lengyel kézbe került a Szállás.hu-t is üzemeltető cégcsoport

2022. november 14. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

A lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szállás.hu-t is üzemeltető Szallas Group. A magyar piacon meghatározó pozícióban lévő szállásfoglaló oldalt 82 millió euróért (33,3 milliárd forint) vásárolták meg – írja sajtóközleményében a vállalat.

A felvásárlást már szeptemberben bejelentették, a folyamat azonban csak mostanra zárult le. A cég közleménye szerint azt tervezik, hogy a jövőben a „sikeres magyar modellre támaszkodva régiós szereplőként hatékonyan veszik majd fel a versenyt a globális platformokkal az utazási ágazatban”. Hozzátették, hogy a felvásárlással megnyílt a lehetőség a további kelet-közép-európai bővülés előtt. „Az új lengyel tulajdonos a magyar menedzsment segítségével kívánja tovább építeni szállásfoglaló portfólióját” – írták.

A Szallas Group első magyar cége, a Szallas.hu, 2007-ben alakult Magyarországon; a szállásfoglaló oldalt 2015-ben a PortfoLion vásárolta meg. A csoport weboldalain keresztül a 2022 júniusával zárult évben több mint egymillió foglalás történt, 200 millió euró összértékben. A társaság öt országban, Magyarországon kívül Csehországban, Romániában, Lengyelországban és Horvátországban van jelen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!