November 14-én Budapesten ad elő a Wall Street farkasa

2022. november 7. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

November 14-én hétfőn délután 4-kor Budapesten tart előadást Jordan Belfort amerikai bróker, akinek életéről A Wall Street farkasa címmel csináltak filmet 2013-ban. Belfort akkor azonnal világhírűvé vált, azóta motivációs tréningeket tart, amelyek főleg vállalkozásról, üzletkötésről, cégvezetésről és értékesítésről szólnak.

Belfort 1989-ben alapította a Stratton Oakmont nevű brókercégét. A módszerük eleinte az volt, hogy apró, gyakran éppen elindult vállalkozások sokszor néhány centes részvényeit adták el befektetőknek, ezek gyorsan felmenő árai miatt pedig sokáig az ügyfeleik is rengeteget kerestek.

Később kiderült, hogy a Stratton Oakmont üzleti módszerei törvényellenesek voltak, Belfort és cége ugyanis rengeteg, a gyakorlatban értéktelen részvényt adott el. Ő ezért két évet ült, és több mint százmillió dollár kártérítést kellett fizetnie. Bár figurája a Di Caprióval rendezett film után sokak szemében romantikus hős lett, illegális és átverésre alapuló üzleti módszerei több ezer szerencsétlen embert tettek tönkre.

Szabadulása után motivációs tréner lett, előadásaiban főleg az üzletkötésről szokott beszélni – állítása szerint most már kizárólag legális módszerekkel. A világhírű csaló bróker most először, november 14-én Budapesten fog előadni, a jegyeket igen borsos áron lehet megvenni. Az eseményről a Telexen is be fogunk számolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!