A Tesla megszabadult bitcoinkészlete nagyjától

2022. július 21. – 09:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bitcoinban tartott tőkéjének 75 százalékától megvált Elon Musk elektromosautó-cége, a Tesla – írja a BBC.

Musk tavaly hozta nyilvánosságra, hogy a Tesla jelentős készletekkel rendelkezik a legjelentősebb kriptovalutából, 2021 végén 2 milliárd dollárnak megfelelő összegű pénzt tárolt a cég bitcoinban. A valuta azóta a teljes kriptopiaccal egyetemben óriási zuhanáson van túl, 2022 folyamán elvesztette korábbi értéke felét. A Tesla közölte, hogy 936 millió dollárt vásárolt a most eladott digitális pénzből.

Elon Musk a világ egyik leghíresebb kriptobefektetője, akinek tevékenysége gyakran mozgatja az árfolyamokat a piacon. Amikor 2021 februárjában kiderült, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékű kriptobefektetéssel rendelkezik, a bitcoin rögtön drágulni kezdett, de Musk dogecoinos tweetjei többször bemozgatták a mémcoinok árfolyamát is. A bitcoin értéke hosszú felfelé menetelés után közel 70 ezer dolláron tetőzött tavaly novemberben, mielőtt összeomlott, jelenleg 25 ezer dollár alatt mozog.

A Tesla egy ideig elfogadta a kriptopénzt fizetségképpen az eladott autókért, de Musk tavaly bejelentette, hogy a kriptobányászat káros környezeti hatása miatt felhagynak ezzel a gyakorlattal.

Musk korábban azt kommunikálta, nem fog eladni bitcoint, a mostani tranzakcióval ezt az ígéretet nyilvánvalóan megszegte, de hátrált ő már ki nagyobb dolgokból is, nemrégiben például a Twitter megvásárlásától táncolt vissza. A különc és rapszodikus milliárdosról készült portrénkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!