Tizennyolcmillióra nőhet a kata összeghatára, de többet kell majd adózni is

2022. július 9. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kata adónem változását sürgető Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László a Magyar Nemzetnek mondott néhány részletet arról, hogy miként képzeli el az új katát.

A két legfontosabb megállapítás, hogy az éves összeghatárt szeretné felemelni 12-ről 18 millió forintra, ezzel együtt viszont nőne a havi 50 ezer forintos befizetendő adó is. Azt nem mondta el, hogy a tervek szerint mennyivel.

Az adót valamilyen módon a minimálbérhez szeretnék igazítani, de erről nem mondott konkrétumokat a lapnak. Ahogy arról sem, hogy pontosan hogyan képzelik el azt, hogy Parragh szavaival „nagyobb lenne az érintett vállalkozókat megillető társadalombiztosítási ellátás is”.

Parragh elmondása szerint a cél az lenne, hogy azok a vállalkozók, akik főleg a lakosságnak nyújtanak sokszor igénybe vett szolgáltatásokat, továbbra is jól járjanak a katával. Viszont azok a cégek, amelyek katába csomagolva végeznek rejtett foglalkoztatást, ne tudják megtenni ezt a jövőben. Ennek a konkrét megoldási javaslatairól sem árult el egyelőre Parragh többet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!