Péntektől a Mol kútjain csak piaci áron adnak kannába benzint, az autókba csak 50 liter tankolható

2022. június 24. – 00:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A Mol későbbi, a korlátozás részleteit tisztázó közleménye alapján az 50 literes korlátozás magára a tankolásra vonatkozik, tehát piaci áron sem lehet 50 liternél többhöz hozzájutni. „Normál kútoszlopon a járművekbe legfeljebb 50 litert lehet tankolni (az eddigi 100 liter helyett), ez mind a piaci, mind a hatósági áras vásárlásra vonatkozik. A limitet aszerint határoztuk meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő, a jellemző átlagos tankolást fedezi vagy meghaladja (egy átlagos autónál 43 literes üzemanyagtartály)” – írták.

A Mol benzinkútjain péntektől csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot – derül ki több kút hivatalos Facebook-oldaláról.

A kőszegi Mol-kút Facebook-oldalán a következő tájékoztatás olvasható:

(Június 24-től) „Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. ‼️‼️ Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes. ‼️‼️”

A kút kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”.

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyagtartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

Külön felhívják az autósok figyelmét arra az eddig is létező szabályra, hogy ha valaki nem tudja bemutatni járműve magyar forgalmi engedélyét, annak a piaci árat kell megfizetnie az üzemanyagért. A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség, reklamációt nem fogadnak el. Hasonló tájékoztatás olvasható a kisteleki Mol-kút oldalán is.

Az Úgytudjuk.hu csütörtök este már saját értesülésként írt a várható szigorításról, de ezt hivatalos forrásból eddig nem erősítették meg.

A Telex megkereste kérdéseivel az olajtársaságot, választ eddig nem kaptunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!