A Moderna megtriplázta bevételét az első negyedévben

2022. május 4. – 19:51

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus ellen kifejlesztett vakcinájának segítségével a Moderna megháromszorozta nettó bevételét az idei első negyedévében – írja az Associated Press.

Az oltóanyaggyártó szerdán közölte, hogy az vakcinákból származó bevétel 5,92 milliárd dollárra ugrott a tavalyi negyedévi 1,73 milliárd dollárról.

A Moderna Spikevax vakcinájából több mint 217 millió adagot adtak be az Egyesült Államokban, ezzel a második helyen áll a Pfizer Comirnaty nevű oltóanyaga mögött. A harmadik leggyakoribb vakcina a Johnson & Johnsoné volt. A Moderna nemrég engedélyt kért a vakcina serdülők és gyermekek körében való használatára is az Egyesült Államokban – ezt több tucat országban már megkapta.

Az első negyedévben a Moderna 3,7 milliárd dollárt keresett, szemben az előző év azonos időszakában elért 1,2 milliárd dollárral. Részvényenkénti alapon 8,58 dolláros nyereséget közölt, ami felülmúlta a Wall Street várakozásait. A Zacks Investment Research által megkérdezett kilenc elemző átlagos becslése részvényenként 5,18 dollár volt. A cég teljes bevétele 6,07 milliárd dollár volt az adott időszakban, ami szintén felülmúlja a Wall Street 4,5 milliárd dolláros átlagú előrejelzését.

A kutatási költségek és az egyéb kiadások is megugrottak az első negyedévben. A Modernának jelenleg mintegy 3200 főállású dolgozója van, ami több mint kétszerese a tavalyi negyedév végén foglalkoztatottaknak.

A társaság részvényei 2 százalékkal, 3,04 dollárral 143,50 dollárra estek a késő reggeli kereskedésben, miközben a szélesebb indexek vegyesek voltak. A részvények idén eddig 42 százalékot zuhantak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!