32 milliárdos befektetést kapott egy online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startup

2022. április 19. – 12:05

32 milliárdos befektetést kapott egy online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startup
Jendruszák Bence és Kádár Tamás, a Seon alapítói – Fotó: Seon

Másolás

Vágólapra másolva

94 millió dolláros, azaz átszámítva több mint 32 milliárd forintos befektetést kapott az online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startup, a Seon, ami rekordnak számít a magyar piacon, írja a Forbes.

Az Institutional Venture Partners (IVP) nevű amerikai befektetőcég korábban a Netflixbe, a Twitterbe, az Uberbe, a Snapchatbe és a Slackbe is beszállt. A befektetők között van még a svéd Creandum és a magyar Portfolion is.

A Seon egy online csalásmegelőző fintech startup. A gépi tanulásra építő megoldásuk a potenciális csalásokat szűri ki az online tranzakcióknál. Elemzi az IP-címet, az emailcímet, a közösségi médiás információkat és az egyéb online viselkedéseket, mielőtt a vásárlásról eldönti, van-e benne biztonsági kockázat.

A céget 2017-ben alapította két corvinusos hallgató, Kádár Tamás és Jendruszák Bence. A tervek szerint az idei év végére több mint 250 munkavállalójuk lehet. Budapesten, Londonban, Austinban és Jakartában is van irodájuk. A Revolut, a Nubank, a Patreon, az Afterpay és a Mollie is a Seon ügyfele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!