Megtévesztő ár miatt indított eljárást a GVH a Media Markt és az Euronics üzemeltetői ellen

2022. március 1. – 16:35

Megtévesztő ár miatt indított eljárást a GVH a Media Markt és az Euronics üzemeltetői ellen
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Media Markt és az Euronics üzemeltetői ellen. A GVH szerint az olcsóbban hirdetett termékeiket korábban átmenetileg felárazták, így az új, akciós ár megtévesztő lehetett, közölte a Gazdasági Hivatal az MTI-vel.

A versenyfelügyeleti eljárás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az Euronics áruházakat üzemeltető Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., illetve a magyarországi Media Markt üzleteket működtető Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. jogsértést követett el. A GVH az írta a vizsgálat időtartama 3 hónap, indokolt esetben 2 alkalommal legfeljebb 2-2 hónappal meghosszabbítható.

A májustól érvényes új szabályozás egységes, szigorú elvárásokat ír elő a kedvezmények feltüntetésére. Néhány kivétellel, csak az akciót megelőző, minimum 30 napos időszak legalacsonyabb árát lehet feltüntetni, így nem lesz értelme rövid időre felárazni a termékeket, hogy utána kedvezményes ajánlatként lehessen reklámozni – olvasható a Gazdasági Versenyhivatal közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!