Véletlenül ezermilliárdos kártérítéseket osztott ügyfeleinek egy brit energiacég

2022. február 14. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

74 ügyfelének véletlenül a tervezettnél jóval többről, összesen több ezermilliárd font kártérítésről küldött pénzfelvételre jogosító csekket a brit Northern Powergrid energiacég – írja a BBC. A vállalat a napokban kezdte el kifizetni a kártérítéseket azoknak az ügyfeleknek, akik egy novemberi vihar folytán akár napokig is áram nélkül maradtak, csakhogy a Halifax és a Newscastle környékén élőknek véletlenül 13 számjegyű összeget utaltak ki, és az is kiderült, hogyan: véletlenül a mérő azonosítóját írták be az összeghez.

A szokatlan kártérítési tételről a 2021-es brit GDP összegének megfelelő 2300 milliárd fontról (kb. 968 ezer milliárd forintról) a 44 éves Gareth Hughes egy képet is feltöltött az internetre. A férfi azt írta: több mint három napig maradt áram nélkül novemberben, és a cég korábban ezért mindössze 135 fontos (kb. 57 ezer forintos) kártérítést akart fizetni neki, de panaszt emelt ellene, ezután kapta meg a csekket az emelt tételről. Persze sejtette, hogy ez csak valami tévedés lehet.

A hibára elég hamar rájöttek a cégnél, így sztornózták is a csekkeket, az érintettektől pedig elnézést kértek, és azt ígérték, korrekt kártérítést kapnak majd. A cég szóvivője külön köszönetet mondott mindazoknak, akik őszinték voltak, és jelentkeztek a cégnél a téves összeg miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!