Az Aldi megnyitotta az első olyan üzletét, ahol már nem kell a fizetéssel kínlódni, mert pénztár sincs

2022. január 18. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

A vásárlási élmény fokozása érdekében kedden már nyilvános tesztelésre is megnyitotta első, kasszamentes üzletét az Aldi Londonban, a boltot előzőleg hónapokig próbálgatták a dolgozók, írja a Sky News. Különlegessége abban rejlik, hogy az üzletet modern, csúcstechnológiás kamerarendszerrel pakolták tele, amely a telepített mesterséges intelligencia segítségével pásztázza a vásárlókat, és regisztrálja a termékeket, amiket levesznek a polcról.

De még mielőtt erre sor kerülne, a vásárlóknak fel kell telepíteniük az Aldi Shop&Go applikációját, az üzletbe pedig csak azután mehetnek be, hogy az egyedi kódjukat bescannelték (=személyazonosság megerősítése). A vásárlás (termékpakolás) végezetével pedig nem kell sorban állni egyetlen pénztárnál sem, mert amikor a vásárló elhagyja a boltot, automatikusan megkapja a számlát/levonást – hogy melyiket, és pontosan hogyan vonják az összeget, az attól függ, melyik fizetési módot választotta.

Nem az Aldi az első üzlet, amely ilyen fejlesztést alkalmaz: hasonló elérhető már néhány külföldi Tescóban is. Az Aldiban a vásárlók alkoholt is vehetnek majd, de csak akkor, ha a telepített arcelemző szoftver megállapította: a vevő már elmúlt 25 éves.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!