Áremelés jön az IKEA hazai áruházaiban is

2022. január 17. – 23:35

Másolás

Vágólapra másolva

Mint a Pénzcentrum írja, az ellátási láncok akadozása és az általános infláció miatt áremelés várható a magyarországi IKEA áruházakban is.

A brit IKEA pár napja jelentette be, hogy árat kell emelniük az omikron okozta munkaerőhiány, alapanyaghiány és az ellátási láncok akadozása miatt. A lap megkereste az IKEA magyarországi leányvállalatát, válaszukból pedig kiderült, hogy bár az IKEA a világjárvány kezdete óta igyekezett mérsékelni a nehézségeket és kompenzálni a megnövekedett költségeket,

„ennek ellenére nem vagyunk immunisak azokra a makroökonómiai hatásokra, amelyekkel az üzleti vállalkozások, kereskedők és a nagyközönség szembesül. Ezért az IKEA világszerte megemeli a termékeinek árát.”

Kifejtették, hogy „az áremelés mértéke országról országra változik, és reflektál a helyi inflációs sajátosságokra”. Kiemelték azt is, hogy

„bár nem tudunk információt adni az árkorrekció átlagos mértékéről, megerősíthetjük azt, hogy sok termékünk ára változatlan marad, de portfóliónk nagy részének ára emelkedik, összhangban a megemelkedett nyersanyagárak és az ellátási lánc költségeivel”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!