A TikTok legnagyobb sztárja többet keres, mint a legnagyobb vállalatok vezetői

2022. január 14. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

A TikTok videómegosztó portál legnagyobb sztárja majdnem kétmillió dollárral többet keresett tavaly, mint a világ egyik legnagyobb olajvállalatának vezetője egy évvel korábban – írja a Wall Street Journal. A lap összesítése szerint Darren Woods, az ExxonMobil elnök vezérigazgatója 2020-ban 15,6 millió dollárt, azaz 4,8 milliárd forintot vitt haza, míg Charli D'Amelio, a TikTok legjobban kereső alkotója tavaly 17,5 millió dollárt, vagyis 5,4 milliárd forintot keresett. A hatalmas összeg szponzorálásból, saját divatmárkájából és a Hulu streamingszolgáltatóval készített egyik sorozatból származott. A WSJ megjegyzi, hogy több vezérigazgatónak még nem jelent meg a pontos fizetése 2021-ből, mivel részvényopciók, és éves bónuszokat is tartalmaznak.

Bevételével D'Amelio megelőzte a 14,7 millió dollárt, 4,5 milliárd forintot kereső Kevin Johnson Starbucks-vezért, a 13,1 millió dolláros, mintegy 4 milliárd forintos gázsival rendelkező Ed Bastiant, a Delta Airlines első emberét és Chris Kempczinskit is, aki a McDonald's elnök-vezérigazgatója, és 2020-ban 10,8 millió dollárt, 3,3 milliárd forintot keresett.

Charli D'Amelio még csak 17 éves, több mint tíz éven át versenyszerűen táncolt, több mint 133 millió követője van a TikTokon, és 10 milliárd feletti kedvelésnél jár. Ő volt az első a portálon, akinek 50, majd 100 millió követője lett. 2019 óta aktív, rövid videóit több millióan nézik, van, amelyiknek a nézettsége majdnem az 50 milliót is eléri.

Charli D'Amelio húga, Dixie a TikTok második legjobban kereső sztárja, ketten együtt több mint 27 millió dollárt vihettek haza tavaly.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!