Svájcban nyit kávézót a Cafe Frei

2021. december 18. – 19:53

Másolás

Vágólapra másolva

Frei Tamással beszélgetett a Cafe Frei kávézólánccal kapcsolatos terveiről a Forbes. A cikkből kiderül többek között, hogy az idén 15 éves, itthon 61, külföldön több mint tíz kávézót franchise rendszerben működtető cég januárban Svájcban, a Genfi-tó északi és déli partján is nyit egy-egy kávézót, és egy-két éven belül németországi helyeket is nyitnának.

Frei szerint az elsősorban az ízesített kávékra építő kávézókra nem mindenhol van kereslet, Írországban és Svédországban be is kellett zárniuk emiatt. A nyugati jelenlétre azonban szerinte szükség van ahhoz, hogy nemzetközileg is komolyan vehető cég legyenek. A tőzsdére lépésen is gondolkodnak, de ehhez előbb két nyugat-európai és egy közel-keleti országban kell stabil jelenlét. Utóbbi egyébként már megvan, Szaúd-Arábiában működik Frei kávézó.

Frei Tamás beszélt arról is, hogy kávézóláncból kávémárkává szeretnének válni, ehhez pár éve intenzíven építik is a kiskereskedelmi üzletágat, amelynek elmondása szerint a világjárvány miatti gazdasági helyzet túlélésében is fontos szerepe volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!