Vizsgálatot indított a GVH a Használtautó.hu és a Jófogás.hu üzemeltetőjével szemben

2021. december 14. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Arra gyanakszik a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a Használtautó.hu és a Jófogás oldalak üzemeltetője az autókereskedők számára kialakított kedvezményrendszerével és
szolgáltatásaival kiszoríthatja a piacról a versenytársakat, ezért vizsgálatot indítottak a weboldalakat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-vel szemben.

A GVH a közleményben azt írja, hogy a napokban sok gépjármű-kereskedőt keresnek meg egy kérdőívben, hogy felmérhessék a kedvezményrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat. Szaknyelven szólva az üzemeltetővel szemben gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt indult vizsgálat. Azt írják, ha a kevesebb versenytárs a fogyasztók számára is hátrányos lehet, mivel így a piac szereplői kevésbé érdekeltek alacsonyabb árak alkalmazásában, illetve a szolgáltatásaik fejlesztésében.

A vizsgálat részeként helyszíni kutatást is tartottak a vállalkozás székhelyén. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette, írják azzal, hogy az eljárás ideje alapesetben hat hónap, de ezt még kétszer hat hónappal megtoldhatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!