Becsapós hirdetései miatt 310 millió forintra büntette a Telekomot a versenyhivatal

2021. december 10. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 310 milliós bírságot rótt ki a Magyar Telekomra, amiért a fogyasztókat megtévesztve, valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit, közölte a GVH. A cégnek emellett kompenzációként négy gigabájt többlet-adatforgalmat kell adnia az érintetteknek.

  • „Korlátlan mobilnetünk megállíthatatlanná tesz. Válaszd a hozzád illő korlátlanságot!”,
  • „Válassz korlátlan közösségi médiát!”

Csak két példa a szlogenekből, de a versenyhatóság vizsgálata feltárta, hogy „a hangsúlyosan korlátlanként hirdetett, úgynevezett nullás díjszabású opciók egyike sem biztosított teljes díjmentességet”, mert bizonyos funkciók, például a hang- és videóhívások vagy a facebookos videók csökkentették az előfizetők adatkeretét.

A versenyhivatal megjegyezte, hogy a Magyar Telekom az elmúlt tíz év alatt már tizedjére tévesztette meg a fogyasztókat, és jóvátételre kötelezte. A jogosultakat sms-ben értesítik a megnövelt adatkeretről.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a Magyar Telekom reagált a versenyhivatal közleményére. Azt írták, hogy

„a Magyar Telekom a Versenyhivatal döntésének tanulmányozását követően dönt az esetleges bírósági felülvizsgálat kezdeményezéséről. Az érintett előfizetőknek kompenzációként felajánlott 4 GB-nyi, 1 hónapig belföldön felhasználható plusz adatkerettel kapcsolatban a Telekom sms és számlalevél útján fog tájékoztatást nyújtani.”

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!