Ártalmatlannak néznek ki, pedig veszélyesek – kiscipőket és babaruhákat vontak ki a forgalomból

2021. december 6. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

A leváló apró díszítések miatt súlyos kockázatot jelentenek a három év alattiaknak készült cipők és ruhák többsége. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint a huszonegy lábbeli és ruha közül a laboreredmények alapján csak egy szandál és egy kardigán maradhatott forgalomban.

A termékbiztonsági szempontból gyanús tizenöt gyermekruhából és hat gyermeklábbeliből egy-egy híján mindegyik viselését kockázatosnak találták. A tizenkilenc megbukott terméket a fogyasztóvédelmi hatóság levette a polcokról, a súlyos kockázatúakat a vásárlóktól is visszahívják. A keresztelőruhák, rugdalózók, mamuszcipő és egyebek listája a Fogyasztóvédelmi portálon (.pdf) érhető el.

„Magyarország az elmúlt években ruházati termékek miatt küldte be a harmadik legtöbb jelzést az európai termékriasztási rendszerbe. Az uniós tagállamok rangsorában dobogós helyet érő számú összes magyar riasztás több mint tizede divatcikkek veszélyes hibáira, hiányosságaira figyelmeztetett. A mostani ellenőrzésnek kivétel nélkül importból származó portékák estek áldozatául. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar gyártók termékei biztonságosak” – mondta Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!