Két és fél év után elhagyhatta Magyarországot Piero Pini, az olasz–magyar húspápa

2021. október 20. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyta Magyarországot a többmilliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, olasz–magyar húspápa, a legnagyobb magyar sertésvágóhíd, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa, valamint fia, Marcello, írja a 24.hu.

Fotó: Pinigroup
Fotó: Pinigroup

Pini – aki 2003 és 2006 között a Honvéd tulajdonosa is volt – 2019 márciusa óta nem hagyhatta el indok nélkül Bács-Kiskun megyét, mióta a fiával együtt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, valamint pénzmosás bűntettével vádolják. Az ügyben 110 vádlott van. Az idén februárban tartott előkészítő tárgyaláson az ügyész Piero Pinire, valamint fiára 3 év 6 hónap fegyházbüntetést kért. A vádlottak nem fogadták el az ügyészség indítványát, és tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el. Pini a perben szereplő teljes kárösszeget, 6,1 milliárd forintot visszafizetett a magyar államnak, ezzel azonban nem szabadult meg a pertől, bár a büntetésének enyhítésére számíthat, írja a lap.

A Kecskeméti Törvényszék azt írta a lapnak, hogy október 12-én megszüntették a milliárdos lakelhagyási tilalmát, és fiával együtt a tárgyalásokon sem kell személyesen ott lenniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!