Már 4-5 millió forintos négyzetméteráron futnak a luxuslakások

2021. október 4. – 09:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sokmilliós négyzetméterár, egyedi árképzés és fokozódó kereslet jellemzi a luxuslakások piacát, ahol már milliárdos ügyletekre is van példa – írja a Világgazdaság. Szeder Krisztina, a Duna House Prime ingatlanszakértője a lapnak elmondta, hogy a luxuslakáspiac régen túllépett az egymillió forintos négyzetméterár-küszöbön, a két-hárommilliós mellett újabban négy-ötmillió forintra árazzák az építők a felső kategóriás lakóingatlanok négyzetméterenkénti árát.

A szakértő tapasztalatai szerint néhány éve a 100-150 millió forint volt a luxuskategória kapuja, ma viszont már 200 millió forint alatt nem igazán találni ilyen színvonalú ingatlant. A vevők számára nélkülözhetetlen az okosotthon-technológia, a lokációt viszont a korábbinál rugalmasabban értelmezik, mindennapos lakhatásra akár a Balatonnál is vásárolnak, a Fertő tó is egyre népszerűbb, és új sláger lehet a Tisza-tó, de ott még szűkös a megfelelő kínálat.

Szeder Krisztina elmondta, hogy megjelent a piacon egy új vevőkör, amely nem az ár, hanem az életérzés alapján válogat és választ, számukra nem akadály az akár milliárdos nagyságrendű vételár sem. A felső árkategóriában nemrég még aktív kínai és orosz vevők visszaszorultak, de a kereslet nem csökkent, noha a négyzetméterárak emelkedésével az árak is elszabadultak – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!