Visszatér Magyarországra a GAP

2021. szeptember 07. – 15:57

Másolás

Vágólapra másolva

Önálló üzlettel tér vissza a magyar piacra az amerikai GAP – közölte a Futureal az MTI-vel kedden. A GAP üzlete az ingatlanfejlesztő Etele Plaza üzletközpontjában nyílik meg szeptemberben a Ganeta Pannónia Kft.-vel kötött franchise együttműködés keretében, és az év végéig az online belföldi kereskedelembe is belépnek.

A Ganeta Pannónia a Magistrat International d.o.o. leányvállalata, amely több mint 110 divatmárkát kínáló társaság, Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában is működtet kiskereskedelmi egységeket. A magyarországi társaságot 2015-ben jegyezték be.

A GAP 2013 augusztusában lépett be Magyarországra, de 2017 májusában bezárták a budapesti üzletet egy nagyobb racionalizálási kör keretében; ekkoriban úgy tűnt, hogy komoly gondokkal küzd a cég, nem tud lépést tartani a fast fashion márkákkal.

Az 1969-ben alapított ruhaipari vállalat székhelye San Fransisco, részvényeivel a New York-i tőzsdén kereskednek. Nettó árbevétele tavaly elérte a 13,8 milliárd dollárt, rajta kívül további 6 cég forgalma haladta meg a 10 milliárd dollárt a ruházati termékek amerikai piacán. Az első helyet az Amazon érte el 41 milliárd dollárnyi értékesítéssel.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!