Teveféléket is tenyésztene Mészáros Lőrinc új agrárcége

2021. szeptember 01. – 07:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új agrárintegrátor céget alapított a Mészáros család a nyár folyamán, az Mfor.hu most megnézte, mivel tervez foglalkozni az AgroLink Zrt.

A Mészáros Lőrinc és gyerekei által létrehozott, herceghalmi székhelyű vállalat főtevékenysége a cégnyilvántartás szerint gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztése lesz, de a listára került szőlőtermesztés, baromfi- és sertéstenyésztés,

valamint szokatlan módon teve, teveféle tenyésztése is.

Ez rendkívül ritka tevékenységi körnek számít Magyarországon, az Mfor.hu mindössze hét céget talált, amelyek főfoglalkozásként űzik teve, alpaka, láma stb. tenyésztését. A tevetenyésztés 2011-ben kapott saját szakmakódot, azóta űzhető hivatalosan. Gazdaságilag egyébként lehet benne potenciál, az antiallergén tevetej például egyre népszerűbbé válik a közel-keleti országokon kívül is, az alpakának pedig a gyapját szokták értékesíteni.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.