A brexit váratlan hatásai: shake-szűkösség állt elő a brit McDonald'sokban

2021. augusztus 24. – 18:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Angliában, Skóciában és Walesben átmenetileg nem árulnak shake-et a McDonald's éttermeiben, írja a Bloomberg. A shake-szűkösség a brexit miatti munkaerőhiány legújabb megnyilvánulása az Egyesült Királyságban, beszámolók szerint a dolgozók számának csökkenése kulcsfontosságú iparágakban okoz problémákat a fuvarozástól az élelmiszer-feldolgozásig.

A McDonald's közleménye szerint az ellátási láncok akadozása miatt a lánc több mint 1 250 brit üzletében nem áll rendelkezésre néhány termék, köztük a palackozott italok. Ezzel a cég is csatlakozott azon nagy brit élelmiszerláncok (pl. a KFC és a dél-afrikai Nando's) bővülő listájához, amelyek hasonló hiányosságokat jelentettek.

Az ellátási láncok az után kezdtek akadozni, hogy a brexit miatt munkavállalók ezrei hagyták el az Egyesült Királyságot: a Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint mintegy 14 000 európai uniós teherautó-vezető távozott a júniusig tartó évben. A Brit Baromfitanács arra figyelmeztetett, hogy az ágazatban minden hatodik munkahely betöltetlen maradt a munkaerő elvándorlása miatt – számolt be a Guardian.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!