Szétszedik az Oetker cégbirodalmat az örökösök

2021. július 30. – 18:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Családi konfliktus miatt több részre oszlik az Oetker Gruppe cégcsoport – írta meg a Times.

Rudolf-August Oetker, a cég alapítója 2007-ben hunyt el. A cégbirodalom vezérének azonban három házasságból összesen nyolc gyereke született, akik között több évtizedes korkülönbségek is vannak. Minden gyerek 12,5 százalékos részvénytulajdonos.

A csoport néhány nappal ezelőtt kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, ami szerint a tulajdonosok aláírtak egy, a vállalat szétválasztásáról szóló megállapodást. Így „szabadon járhatják a különböző útjaikat az Oetker-társaságok irányítása és stratégiája tekintetében”.

A cégcsoport alá tartozó Dr. Oetker vállalat sütőport, fagyasztott pizzákat, pudingokat, cukrászdíszeket, kukoricapelyhet gyárt, de emellett üdítők kis- és nagykereskedelmével, illetve élelmiszer-kiszállítással is foglalkozik. Emellett még több mint 300 cég tartozik az Oetker Gruppe alá.

Az örökösök egy része, például a legidősebb leszármazott, Richard Oetker az élelmiszerrel foglalkozó vállalatot viszi majd tovább, míg dr. Alfred Oetker és Carl Ferdinand Oetker, a Henkell pezsgőgyártót, a Belvini online borüzletet, a Bundenheim KG vegyipari vállalatot, a Radeberger sörfőzdét, illetve a szállodaigazgatással foglalkozó cégeket kapják meg – írja a Retail Detail.

A cégcsoport év végéig több darabra oszlik majd, aminek nem lesz következménye az alkalmazottakra nézve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!