17 éve nem nőttek ennyit az amerikai lakásárak

2021. július 27. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább gyorsultak, közel 17 éve a legnagyobb ütemben nőttek a lakásárak az Egyesült Államok 20 legnagyobb városában májusban éves szinten, mivel a szűkös kínálat és az erős kereslet közepette továbbra is licitháború dúl a vásárlók között, írja az MTI.

Az egész amerikai piacot lefedő S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 17 százalékkal emelkedett májusban az előző hónapban mért 15,0 százalék után. A májusi éves szintű ütem 2004 augusztusa óta a legnagyobb volt. Szakértők kisebb, 16,4 százalékos drágulással számoltak májusra.

A húszas csoportban ismét Phoenixben drágultak a legnagyobb mértékben a lakóingatlanok, 25,9 százalék volt az emelkedés, majd San Diego következett 24,7 százalékkal, amelyet Seattle követett 23,4 százalékkal.

Havi összevetésben 1,8 százalékos drágulást mértek, nagyobbat a szakértői várakozások átlagában szereplő 1,6 százaléknál.

A rekordalacsony jelzáloghitel-kamatoknak köszönhetően az amerikai ingatlanpiac túlnyomórészt sértetlenül vészelte át a koronavírus-járványt. Az árakat továbbra is az hajtja fölfelé, hogy az erős kereslet jelentősen meghaladja a szűkös kínálatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!