Több mint egy tucat áruházát adja el a magyar Tesco, hogy aztán rögtön visszabérelje őket

2021. június 30. – 20:01

Másolás

Vágólapra másolva

14 áruházi ingatlanját adja el a magyar Tesco, és aztán a vevőtől rögtön vissza is bérli azokat hosszú távra – írja a Pénzcentrum. A lap megkeresésére a cég megerősítette a manővert, de azt nem árulták el, pontosan melyik áruházakat érinti az eladás, sem azt, ki a vevő, és mennyi az ár.

A Tesco szerint az egészből sem a vásárlók, sem az alkalmazottak nem fognak az égvilágon semmit észrevenni. Az áruházláncnak 402 magyar üzlete van, ennek csak a töredékét érinti az üzlet.

A Tesco esetleges kivonulása a magyar piacról már többször felröppent pletykaként az elmúlt években, legutóbb tavaly nyáron. A multi végül idén tavasszal a lengyel leányvállalatát adta el, a vezérigazgató akkor azt nyilatkozta, ezzel lehetőség nyílik arra, hogy jobban összpontosítsanak a növekedésre az Egyesült Királyságban, illetve Írországban, Csehországban, Szlovákiában, és Magyarországon.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.