Több mint 780 milliárd forintnyi összeget adományoz el MacKenzie Scott

2021. június 15. – 17:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

MacKenzie Scott, Jeff Bezos volt felesége folytatja az adakozást, ezúttal 2,7 milliárd dollárt ajánlott fel különböző szervezeteknek – írja a Bloomberg.

Az 51 éves Scott korábban Bezos nejeként tartozott a világ leggazdagabb emberei közé, de válásuk óta önállóan szerepel ezen a listán, és dollármilliárdok felett diszponál: vagyonát 60 milliárd dollár értékűre becslik. A kezdetektől nagyvonalúan adományozott különféle célokra: 2020 nyara óta a mostani körrel együtt már 8,5 milliárd dollár értékben adakozott. A 2,7 milliárd dollárból jut filantróp szervezeteknek, újságírást támogató és rasszizmus ellen küzdő alapítványoknak, de még előadóművészetre is.

„Megpróbálunk szétosztani egy olyan vagyont, amelynek létrejöttét egy változásra szoruló rendszer tette lehetővé” – írta az újabb donációról szóló bejegyzésben Scott. „Az a meggyőződés vezérel minket, hogy jobb lenne, ha nem koncentrálódna aránytalanul nagy vagyon néhány kézben, és hogy az ehhez szükséges megoldásokat legjobban mások tervezhetik meg és hajthatják végre” – utalt azokra a szervezetekre, akik egy-egy területen a frontvonalban dolgoznak, és most részesülnek az adományból.

Scott nemrég újraházasodott, férje egy tanár, Dan Jewett, aki Scott gyerekeinek iskolájában dolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!