Kivonja a hazai McDonald's a műanyagból készült szívószálait, evőeszközeit, poharait, és pohárfedőit

2021. június 3. – 19:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarországi McDonald's 800 millió forintot fordít arra, hogy kivonja a rendszeréből az egyszer használatos műanyagokat, írta az MTI-nek elküldött közleményében az étteremlánc. A McDonald's azt vállalta, hogy 2021 végéig fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa, papír vagy rost alapanyagú eszközökkel váltja ki az egyszer használatos műanyag csomagolókat, ahol az élelmiszerbiztonsági szabályok és a technológia ezt megengedik.

A közleményben azt írják, ezzel évente csaknem 200 tonna műanyag tűnik el.

Júniustól a műanyag szívószálakat és az evőeszközöket cserélik le fokozatosan, ez egy évre vetítve csaknem 46 millió szívószál, több mint 11 millió kanál, 2 millió villa és kés cseréjét jelenti környezetbarát anyagból készült eszközre.

További több millió darabbal csökken a műanyag eszközök felhasználása azzal, hogy lecserélik az italos poharak műanyag fedőit, szeptembertől pedig a műanyag poharakat is. A váltás végeztével a csomagolások 99 százaléka megújuló, újrahasznosított, vagy fenntartható forrásból fog származni, írják.

A magyarországi McDonald's 94 éttermet működtet. Üzemeltetőjük, a Progress Étteremhálózat Kft. a nyilvános beszámoló szerint 2019-ben 41 milliárd forint, 2020-ban 37,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredménye 2019-ben 5,5 milliárd forint, 2020-ban 3,67 milliárd forint lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!