Rekordveszteséget jelentett a Ryanair az elmúlt egy évre

2021. május 17. – 21:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordnak számító, 815 millió eurós veszteséggel zárta a 2021-es pénzügyi évet a Ryanair – írta meg a Belfast Telegraph.

Az írországi székhelyű légitársaságnál 81 százalékkal, 149 millió utasról 27,5 millióra csökkent a forgalom a járvány miatt, derül ki az éves jelentésükből.

A Ryanair szerint a 2021-es pénzügyi év volt a cég 35 éves történetében a legnagyobb kihívás. Bár 2020 nyarán volt egy rövid ideig tartó fellendülés, a második, majd harmadik koronavírushullám gyorsan visszanyomta a légiközlekedés javuló állapotát.

A cég szerint nemcsak az utasaiknak, de a dolgozóiknak is nagy problémát jelentettek az állandóan változó korlátozások. A jelentés szerint sikerült elkerülni a nagyobb méretű leépítéseket azzal, hogy csökkentették a fizetéseket, illetve azzal, hogy egyes országokban bértámogatást kaptak.

A fapados légitársaság, bár a 2022-es évet is kihívásnak látja, optimista, és arra számít, hogy 2021 második felében várhatóan profitálni fog a „felgyülemlett utazási keresletből”. A Ryanair szerint 2022 nyarára valószínűleg visszarázódnak a koronavírus előtti, felszálló ágban lévő pozíciójukba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!