Tiborcz István édesanyja beszállt lánya mezőgazdasági cégébe

2021. május 13. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebbségi tulajdonosként szerzett tulajdonjogot lánya, Tiborcz Eszter Zsuzsanna Velencei-tó mellé bejegyzett mezőgazdasági cégében, a Rekettyés-Agro Kft.-ben dr. Tiborcz Sándor Istvánné. Orbán Viktor vejének édesanyja még január végén jelent meg tulajdonosként a cégben, amit újév napján alakított Tiborcz Eszter.

Tiborcz István testvére a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy több mint két évtizede dolgozik főállású mezőgazdasági vállalkozóként, édesanyja kisebbségi tulajdonszerzése a cégben „annak családi jellegét erősíti”. Azt is írta a lapnak, hogy céljuk a jövőben is a jó minőségű és biztonságos mezőgazdasági alapanyagok előállítása.

Hozzátette: „Olyan magyar és uniós támogatásokat veszünk igénybe, amelyek valamennyi, jogosultsággal rendelkező mezőgazdasági termelő számára elérhetőek.”

Tiborcz István nővére 157 hektár föld bérleti jogát kapta meg az állami földbérleti pályázatokon 2012-ben, majd 2015-ben a földárveréseken vett 167 millió forintért földet. Az Átlátszó akkor azt írta, hogy ebben részben a Gránit Bank nyújtott segítséget akkor neki.

Április végén egy hivatalos hirdetményből derült ki, hogy Orbán Viktor veje megvásárolja a felsőörsi birtoka melletti 1856 négyzetméteres telket is a rajta lévő 120 négyzetméteres házzal 125 millió forintért.