57 milliárdért vett két ingatlant az MNB érdekeltsége

2021. április 28. – 11:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

160 millió euróért, vagyis nagyjából 57 milliárd forintért cserélt gazdát két újépítésű irodaház Budapesten, az ingatlanpiacon egyébként is nagyot futó dél-budai övezetben.

A vevő a GTC, a régió egyik vezető ingatlanfejlesztője és vagyonkezelője, az eladó az Infopark többségi tulajdonosa, a WING, az áru pedig az Ericsson és a Siemens Evosoft székházak Dél-Budán, az Infoparkban. Mindkét épület a legújabb irodafejlesztései boom eredménye.

A 21.100 m²-es, A kategóriás Ericsson székházhoz az irodákon kívül tartozik egy laboratórium, egy étterem és egy 500 férőhelyes garázs is, az épületet a svéd cég egyik legnagyobb R&D központja bérli; a 2020 végén átadott Siemens Evosoft székház a Rákóczi híd budai hídfőjénél hasonló méretű, a Siemens leányvállalata bérli. Mindkét irodaház LEED ‘Gold’ zöld minősítésű, a promócióban a környezettudatossági szempontokat hangsúlyozzák.

A hat magyarországi irodaházat birtokló GTC (hozzájuk tartozik többek között a Duna Tower, most pedig a 29.000 m²-es Pillar irodaházat, az ExxonMobil majdani székházát fejlesztik a Dózsa György úton) tavaly április óta a Magyar Nemzeti Bank érdekeltségébe tartozik. Mint a G7 megírta, a Global Trade Centernek a Matolcsy vezette jegybank alapítványának cége többszörös áttéten keresztül szerezte meg a többségi tulajdonrészét. A magyar vásárló által szerzett rész becslések szerint nagyjából 140 milliárd forintot érhetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!