Adókönnyítésekre tesz javaslatot a kormánynak a versenyképességi tanács

2021. április 19. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

A turizmus és vendéglátás újraindítását segítve a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítását, adókönnyítéseket, kedvezményeket javasol a versenyképességi tanács – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Varga arról beszélt, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács konkrét javaslatokat készített elő a kormány számára. Javasolják

  • a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítását, ami 10 milliárd forintot hagyhat a cégeknél;
  • a Szép-kártya juttatás szocho-mentességének meghosszabbítását, ami szintén 10 milliárdot hagyhat a cégeknél;
  • a reprezentáció és üzleti ajándék szochójának év végéig tartó felfüggesztését, amely körülbelül 15-20 milliárd forintos segítséget jelenthet majd a vállalkozói szektornak;
  • adókedvezmények bevezetését, például a pótlékmentes fizetési halasztást;
  • a kis és középvállalkozások gyorsabb áfa-visszatérítésének fenntartását az év végéig és a negatív adóalappal rendelkező energiaellátók jövedelemadó-alapjának csökkentését;
  • hogy a szocho-kedvezmény a jelenlegi hat hónap helyett már három hónap munkanélküliség után is igényelhető legyen, ami miniszter elmondása szerint 30 milliárd forintot hagy a vállalkozói szektorban.

Varga Mihály szerint a tanács tagjaival egyetértettek abban, hogy amennyiben a magyar átoltottság továbbra is sikeresen emelkedik, a válság alatt felpörgetett beruházásoknak köszönhetően „az év második negyedévében már kétszámjegyű lehet a magyar gazdaság növekedése”.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass