A Nemzetközi Valutaalap ülésén járt Varga Mihály

2021. április 8. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar pénzügyminiszter részt vett az IMF monetáris és pénzügyi bizottságának (IMFC) ülésén – erről ő maga számolt be a Facebookján.

Varga Mihály azt írja, ez volt az első alkalom, hogy Magyarországot elhívták erre az eseményre, ő pedig a közép- és kelet-európai országcsoportot képviselte a tanácskozáson.

A bejegyzés szerint a világjárvány gazdasági kockázatairól és a globális pénzügyi egyensúlyról tárgyaltak, és sok mindenben egyetértés volt a tanácskozáson. Mindenki úgy gondolta például, hogy bár jelentősek a bizonytalanságok, az átoltottsággal várhatóan még 2021-ben talpraáll a világgazdaság, a kormányok helyesen cselekedtek, amikor aktív költségvetési ösztönzőkkel válaszoltak a válságra, ugyanakkor egyensúlyt kell tartani az államháztartási hiány és az államadósság fenntarthatóságában.

Varga azt írta, az IMF ajánlásai több ponton is egyeznek Magyarország eddigi törekvéseivel, ezek közül kiemelte, hogy növelni kell az oltóanyagok és védőeszközök előállítását, a gazdaság újraindításakor a beruházások támogatására és az állami beruházások növelésére van szükség, és erősíteni kell a digitalizációt valamint a zöld gazdaságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!