Bezárja ózdi gyárát a Johnson Electric

2021. március 30. – 13:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az európai gyártókapacitásának átalakítása miatt bezárja a csaknem 800 embert foglalkoztató, ózdi autóipari alkatrészgyárát a Johnson Electric, írja az MTI.

A gyártás leépítése a tervek szerint több lépcsőben indulna meg és 2022 áprilisában zárulna. Közleményükben kiemelték, „tisztában vannak a bejelentés súlyával és annak a dolgozókra gyakorolt hatásával”. Ezért „szorosan együttműködnek a kormánnyal, a városvezetéssel” és a munkaügyi hivatallal, munkaadókkal annak érdekében, hogy a dolgozók új munkahelyet találjanak.

Az indoklás szerint az üzemet azért zárják be, mert a piaci kereslet átalakult, a vevők az ózdi gyárban előállított alkatrészek helyett a vállalat automatizált gyárainak termékeit keresik jobban, így az üzem gazdaságilag fenntarthatatlanná vált. A Johnson Electric elektromos motorokat, indítómotorokat és kapcsolódó elektromechanikai alkatrészeket gyárt.

A közleményben hozzátették, az ózdi gyár bezárása nem érinti hatvani gyáregységüket. Dolgozóik egy részének felajánlják majd azt is, hogy áthelyezik őket Hatvanba – zárják. A cég egyébként világszerte 23 országban rendelkezik gyárral, globálisan több mint 35 ezer embert foglalkoztatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!