A Mészáros család cége építi az Országos Széchényi Könyvtár archívumának raktárát Piliscsabán

2021. március 23. – 17:08

frissítve

A Mészáros család cége építi az Országos Széchényi Könyvtár archívumának raktárát Piliscsabán
Forrás: TSPC Csoport

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte a WHB-val konzorciumban a Piliscsabán épülő, Országos Széchényi Könyvtár archívumainak elhelyezését szolgáló raktár építéséhez kapcsolódó tendert” – írja az Átlátszó. Rögtön a cikk elején hozzáteszik, már a tervezésnél a Mészáros család járt jól, hiszen 550 millió forintért – a tervezettnél 96,6 millióval drágábban – vállalta a munkát a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. egy másik céggel közösen.

A raktár építése nettó 17,5 milliárd forintba fog kerülni,

derül ki az uniós közbeszerzési közlöny legújabb számából.

A beruházást a Mészáros Lőrinc gyerekeinek (dr. Mészáros Beatrix, ifj. Mészáros Lőrinc és Homlok-Mészáros Ágnes) tulajdonában álló cége, a felcsúti Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. végzi, konzorciumban a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft.-vel, utóbbi cégről itt írt hosszabban az Átlátszó.

„Az (OSZK) archívumainak elhelyezését szolgáló archivális és szolgáltató raktár alapterülete több mint 11 ezer négyzetméter lesz, amelyben többek között egy speciális szerverterem is helyet kap. A főépületet háromszintesre tervezik, emellett két melléképület is létesül, de a munkához tartozik a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése is” – írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!